Atencin

xafantpedres

     

, 22:34

La Mola Garumba

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios

Dilluns 6 de dessembre de 2010.


El primer que ens sorprn no mes comenar la ruta s la senda que ens dur als peus de la Penya del Migdia. Es tracta de un tram llarg jalonat de graons construts en pedra que servirien per a donar accs als distints bancals, que encara existeixen, envoltats de murs de pedra.


Aquesta s la Penya de Migdia, de 980m, que s la primera que veem des de Forcall. Es tracta de la segona altura de la Mola que queda al nord-oest i que caracteritza el paisatge des del poble. s un resalt rocs amb grans blocs despresos sobre una mplia terrassa de pedra. Una balconada natural penjaada en les altures. Des d'ac naix la senda que ens dur a l'altre extrem de la Mola, menys espectacular, on es troba el vrtex geodsic a 1.144m.


La senda, penjaada en les parets de la Mola, transcorre en bona part entre boscos de carrasques. De vegades per pedreres, de vegades aeri, va envoltant el queixal amb la vista de la ciutat de Morella al fons. Part d'aquest recorregut coincideix amb el PR-V116 que uneix El Forcall amb la gran ciutat de Morella.


Pel cam, orientat al nord, vam trobar diversos refugis naturals o coves. Aquesta de la foto s la mes espectacular. Per a accedir al cim, cal deixar la sendera marcada PR just on vam trobar un senyal en forma d'aspa, als peus de la cota mes alta, en el punt mes al sud de tot el recorregut. Des d'ac s'accedeix amb facilitat a la part alta de la Mola.


I vam arribar a la vall superior on es troba el Mas de la Mola, on ens reben les vaques i bous afablement installats en les pastures. En aquesta excursi solament hem tingut companyia animal; cabres, voltors i vaques.


El Mas de la Mola t una dimensi important. Des de lluny sembla que est reconstrut o restaurat, per a mesura que ens vam acostar veem que no s aix. Est tal qual,quasi abandonat, com molts de la zona.El Forcall - La Mola Garumba - El Forcall. Distncia aproximada de 15 km. Desnivell acumulat de 500 m. Altura mxima 1.144m. Temps total aproximat de 5h. Fotos preses amb una Cnon Ixus 120is i una Sigma DP1s . Pots veure i descarregar el track de l'excursi en aquest enlla: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1343439Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts