Atencin

xafantpedres

     

, 22:42

El Perdiguero es resisteix

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios
Dissabte 17 i Diumenge 18 de juliol de 2010


No cal subestimar mai ni la muntanya ni les condicions que creiem trobar. A pesar de tenir esta idea prou clara, ja sn ms de tres, almenys, les ocasions en les quals ens em vist obligats a fer marxa enrere simplement per no portar el material adequat. En aquesta ocasi, el temps era tan bo, feia tanta calor i es veia tan poca neu des de les cotes mes baixes que mai podia pensar el que ens esperava a la part alta del ibn Blanco de Lliterola. Aquest s el segon intent d'ascensi al pic Perdiguero.

No mes eixir del bosc al principi de la Vall de Lliterola, abans de la cabanya del Ubago. En segon planol el masss de Maladetas.

Fa un parell d'estius, tenem planificada l'ascensi en una sola jornada, quan a les 4 de la matinada, hora d'alar-se, una forta pluja descarregava sobre la tenda de campanya. Vam haver d'abandonar l'intent. Encara aix, a les 8 vam emprendre un passeig fins al ibonet de Lliterola.

Ja estem ms amunt de la vall. AL fons tenim el gran cono del ibn de Creguea.

Han passat dos anys. La idea s pujar de nou per la Vall de LLiterola, passar la nit en el ibn Blanc i al mat segent pujar pel camp de roques fins a l'aresta aquest i d'all al cim. Pensem baixar per la vall de Remue. La volta no t cap complicaci en condicions normals.

El pic Este del Perdiguero rodejat de nuvols.

Al pujar, vam coincidir amb un grup de muntanyencs catalans que tamb van a passar la nit en el Ibn. Fem el cam per davant d'ells per al final coincidim en la zona de vivac. Sopem junts i ens conten que ells van a envoltar el llac i pujar al cim del Perdiguero pel colll de Lliterola.
A l'arribar hem vist el ibn prcticament gelat encara. Tamb est gelada l'eixida d'aiges i el torrent que descendeix fins al ibonet s una rampa de gel. Aix que no ens animem a creuar sense grampons. Tamb es veuen glaceres en les zones altes.

El ibn Blanc de LLiterola a l'arribar, la vesprada del 17 de juliol de 2010.

Si alguns dels nostres amics de jornada pujara per ac podria obrir el pas. Per no. Al mat del diumenge tot el grup reprn la marxa cap al nord. Aix que decidim donar mitja volta i desfer el cam fins al cotxe que ens espera aparcat en la cuneta de la carretera amb els grampons en el portamaletas.

Tornarem.

Una imatge del Perdigueret, baixant la vall en l'assolellat mat del diumenge.Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts