Atencin

xafantpedres

     

, 12:21

Montcabrer, cim de la Mariola

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios
Excursi realitzada en 25 de mar de 2005.
Fotos preses amb una cmera Sony Dsc s85

Les vistes panormiques que es poden contemplar des de l'alt del Montcabrer compensen sobradamente tot l'esfor realitzat. Des del cim es veu una bona part de les comarques valencianes, des del Comtat, l'Alcoi i la Vall d'Albaida fins a la Safor, la Costera, la Canal de Navarrs, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, l'Horta, la Vall d'Aiora, etc.


El nostre amic Miguel pel cam que porta des del refugi fins al coll. AL fons la silueta nord del Montcabrer, la ms caracterstica d'aquesta emblemtica muntanya.


Contrafort final del cim vist des de la seua cara sud. L'accs est cap a l'esquerra, seguint la senda que sense cap dificultat ens deixa en el punt ms alt. Trobarem un vrtex geodsic i, si contnua all, una bstia amb llibreta i llapis per a deixar alguna nota.


La Cava Arquejada. Smbol, juntament amb el Montcabrer, de la serra Mariola.
s un dels nevers ms grans i en millor estat de conservaci dels situats en els vessants al nord de les serres d'Aitana, la Carrasqueta i Mariola.
Amb unes dimensions de 14,90 m de dimetre, 12 m de profunditat, 1.960 m3 de capacitat, es va mantenir en s fins a 1906. El permetre exterior d'aquesta gelera s hexagonal, amb sis arcs de pedra apuntats que arranquen de l'interior de la paret cilndrica del pou i que servien per a sustentar la cobertura de la cpula, avui desaparegut, que rematava en una clau en forma de pinya.
Disposa d'una boca lateral per a extraure el gel i en cada costat de l'hexgon contava amb un buit per on es realitzava l'apilament de neu.


Des de les ltimes cases del poble fins al Santuari de la Mare de Du del Castell (tamb conegut com "el Convent"), hi ha tan sols uns pocs centenars de metres. El cam que grimpa per l'empinat vessant est envoltat de xiprers centenaris, i conclou en el temple que es va alar sobre la mateixa roca, als peus de les restes del castell rab, per a retre homenatge a la verge, gran protagonista del miracle que la llegenda popular situa en el segle XV.


Ac teniu informaci sobre Agres.
http://www.lasprovincias.es/valencia/ocio/escapadas/agres.html
I ac la web de la pensi Mariola a Agres.
http://www.restaurant-mariola.es/homepage.htm
Ac us deixe informaci sobre la serra Mariola.
http://www.cma.gva.es/contenido_ParquesNaturales/montarparques.asp?nodo=2987&idioma=CComentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts