Atencin

xafantpedres

     

, 00:02

Bocairent, barrancs, pedra, aigua

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios

El Barranc dels Tarongers aporta les seues aiges al riu Clariano. L'antiga senda que duia a Ontinyent discorre de vegades per l'alt dels vessants, excavada artificialment en la roca -com podem vore en aquesta foto- i altres per el mateix llit del barranc.


Almenys hi ha tres molins al costat del curs del les aiges, tots ells en runes, configurant un romntic ambient. Aquest mol de la foto t unes dimensions fantstiques, amb planta baixa i almenys dues altures.

Des del final del cam, al costat del carretera CV81, tan sols haurem de creuar el primer pont per a prendre la senda visible que ascendeix directa fins a l'alt del Castellar de 655m . i des d'all baixar al coll i prendre el vell cam d'Ontinyent que ens retorna a Bocairent.

Les Covetes dels Moros
son un grup de coves-finestra, o coves artificials amb orificis en forma de finestra, penjades a mitjan un penyasegat rocs al barranc de Fos, a les afores de Bocairent. Son momument histric-artstic nacional.

Consta d'una cincuntena de finestres, que donen accs a altres tantes cambres. Les finestres es disposen en tres o cuatre nivells per sense formar plantes regulars. Quasi totes les cambres estn intercomunicades per ruptures en les parets, aix com per menuts pous i ximeneies per salvar els desnivells equipades amb cordes i eslaons.


Les interpretacions d'aquestes cavitats han estat molt diverses a travs del temps. Es pot asegurar que es tractava de graners o magatzems de seguretat, realitzats en poca hispano-rab, que servirien a determinades comunitats camperoles de les proximitats, molt probablement d'ascendncia berber. Correspondrien a un moment molt precs, encara per determinar amb exactitud, probablement entre els segles X i XI.Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts