Atencin

xafantpedres

     

, 16:38

Impresionant Montg

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios

El Montg
s una de les muntanyes ms emblemtiques de la comunitat valenciana. Situada entre les ciutats costaneres de Dnia, al nord i Xvia al sud, el mar Mediterrani a l'est i les serres de la marina alta a l'oest.

Eixim cap a les deu del mat de Manises, prenem l'autopista a7 fins a l'eixida Dnia Ondara una hora ms tard. Una vegada a Dnia seguim les indicacions per a prendre la carretera dels Rotes direcci a Xvia. Pugem el port fins a l'alt dels Plans on prenem el cam rural a la dreta que porta fins al camp de tir i que ens permet endinsar-nos uns cinquanta metres fins a trobar el pas tancat per una cadena. Aparquem ac.Mamprenem el cam d'aproximaci per l'est cap a la muntanya. Arribem seguint les indicacions fins a un nou cam a la dreta marcat amb el rtol "Creu de Xvia" que ens porta fins al comenament de la senda que puja en pendent moderat direcci nord. Arribem a una zona mplia fruit d'un despreniment coneguda com la "taca roja" on descansem. A partir d'este punt la senda gira prompte cap al sud, remunta un escal i es dirigix amb un pendent major direcci a la cresta.

Una vegada que arribem a la cresta el pendent s molt ms pronunciat, caminem i enfilem sobre roques de formes diverses. En este tram no hi ha senda i hem de seguir les marques roges pintades sobre les roques. La cresta s prou ampla per a no tindre sensaci de perill en cap moment, si b, en l'ltim tram cal circular uns metres sobre una cornisa d'un metre d'amplaria prou aria amb una vistes impressionants sobre els xalets de Xvia. Superat este tram i desprs d'enfilar un altre escal ens trobem amb les restes de la creu de Xvia i el vrtex geodsic que marca el cim del Montg.
Hem fet el recorregut d'ascensi en una hora i mitja aproximadament. En tot el cam no hi ha fonts. El recorregut no s llarg encara que el desnivell s fort sobretot en el tram final. Durant tot el trajecte no hi ha cap arbre (incendis i ms incendis) este aspecte ho deurem tindre en compte sobretot si plantegem l'excursi a l'estiu.

Primer viatge: 21-03-2004
Segn viatge:21-04-2004Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts