Atencin

xafantpedres

  

, 17:55

Brnia, la cua del drac

Publicado por carrasca64  |  0 comentarios

Compartida por los municipios de Benissa, Calp y Xal (Marina Alta) en la vertiente septentrional, y Altea y Callosa dEn Sarri (Marina Baixa) en la meridional, su cerrada muralla, coronada por una esbelta cresta caliza, es el lmite fsico natural entre las dos Marinas. Esta funcin de divisoria adquiere su realidad en el paisaje cuando contemplamos la sierra desde Altea y admiramos su soberbia barrera tendida sobre el horizonte hasta el mismo mar, alzada sin transicin sobre los llanos que enmarcan la baha de Altea. Sin collados ni pasos naturales, su posicin perpendicular al litoral, con un perfil ceido de crestones que coronan la mayor parte de su longitud, siempre fue un serio obstculo a las comunicaciones entre una y otra parte de su alineacin
Montaas Valencianas: Comarcas Alicantinas (Rafael Cebrin)Inici de la ruta. Les Cases de Brnia, a 12 km. de Xal. En aquesta antiga construcci s'amaga un senzill restaurant en el qual preparen paelles per encrrec i costelles a la brasa. Es pot reservar el dinar per quan s'acaba la ruta.


Senda senzilla i amb poc desnivell que seguim de nord a sud i que du al Coll Oest (al fons en la foto). Des d'all veurem les serres de Ferrer, Aitana i la Aixorta, la bahia d'Altea i de Benidorm, i el Puig Campana.

A poca distncia del Coll Oest, situat estrategicamente sobre una extensa terrassa que domina la badia, es troba el Fort de Bernia. AL fons els camps d'Altea i Callosa, Benidorm i el Puig Campana. El fort est en runes des del segle XVI.

La cresta de Brnia sense ser fcil s accessible fins al cim oest, la ms alta. Hi ha alguns passos en els quals cal estar habituat a utilitzar les mans, tant en l'ascens com especialment en el descens. Impressionen els tallats de la cara sud

Des del fort, a una hora i mitja de cam arribem al Forat de Brnia. Es troba al fons d'una mplia cavitat. Lloc habitual de visita ja que s'accedeix fins a all fcilment per senda en la vessant nord, des de les Cases de Brnia. En la imgen apreciem els nvols baixos.

Entrada al Forat en direcci de sud a nord. El forat t uns 10 metres de longitud i una secci que tot just supera el metre d'amplaria. Desprs de superar aquest obstacle tan sols ens queda baixar la senda fins a la Font de Brnia i d'ac per pista fins a les Cases de Brnia en suau paseig.


Fotos preses a l'octubre de 2006 amb una cmera digital compacta Sony DSC-P8

Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por carrasca64 el 24/07/2010

De viaje por las montaas valencianas


Archivo

ltimos Posts