Atencin

Ciscu Caranord

     

, 17:12

Via "El Vianant" a la paret de Santa Ceclia, Montserrat.

Publicado por Ciscu  |  0 comentarios
El dissabte 29 d'agost i a punt d'entrar en la tardor meteorolgica, van decidir -desprs d'estripar la guia d'escalades del vessant nord de Montserrat- anar-nos cap a la paret de Santa Ceclia. No volien tornar molt tard a casa i tot el que van veure o no ens va motivar gaire o era massa llarg.

Van sortir de l'aparcament del refugi de Santa Ceclia, per dirigir-nos per la carretera cap a Can Massana, fins trobar les escales de ciment que deixen a l'esquerra l'antic restaurant de Sta. Ceclia i continuar pel sender del GR -dreta- fins trobar un corriol que puja directe a la paret. Remuntem fins que arribem a peu de paret i girem a la dreta per anar-nos direcci oest fins que trobem el comenament de la via -nosaltres van flanquejar pel mig de la zona herbosa sense aprofitar el petit cam que volteja la paret, per est molt tancat d'herba-. La via comena en una petita fissura en la que podem ficar el peu esquerr i en la observem un pit vell a pocs metres del terra i dos espits ms amunt.

Tal com indica la ressenya, els tres primers llargs sn els ms interessants i bonics. La primera reuni est muntada a 15 m, per es pot continuar fins a la segona a 25 m sense cap problema. El segon llarg t un 6a+ en una placa amb preses petites.

El tercer llarg continua amb un V+ i un 6a fora bonic i ben equipat. El quart llarg t la reuni molt abans de la paret d'A1, nosaltres van respectar aquesta reuni per muntar la cinquena on diu la ressenya, per les cordes rosen moltssim i s'ha de fer molta fora per avanar els ltims metres, recuperar la corda i assegurar al company, pel que recomano saltar-se la quarta reuni i muntar-la de forma cmoda, al peu de la paret on comena l'A1.

El quart llarg t algun pas de V+ i la part final, abans d'arribar a l'A1, s de III+. En el cinqu llarg s'ha de superar una fissura -A1- en la que cal ficar algun friend per poder arribar cmodament als segents segurs, els estreps sn necessaris sin tenim un bon grau de set. Fem un petit flanqueig a la dreta per sortir en lliure en un pas de IV i desprs de III-II.

La cinquena reuni la podem muntar en un arbre o apropar-nos una mica a la dreta de la paret en la que trobarem un espit que dona pas al segent llarg amb un pas de 6a en el primer pas. Des d'aqu la via continua cap a la dreta, per remuntar una canal de III en la que muntem la sisena reuni. Remuntem la canal i escalem pel ltim tram de IV+ i III sense equipar fins a al cim de la paret de Santa Ceclia on coincidim amb el primer tram de la via ferrada Teresina. Des d'aqu realitzem el descens per la via ferrada fins a la canal de la llum i des d'aqu de nou a l'aparcament.

La via El Vianant, puja per una roca compacta, fins a la quarta reuni, fins aqu el seu grau i verticalitat s mantingut. Est ben assegurada amb espits i claus, sense tenir molt comproms. Les reunions 2, 3, 4 i 5 tenen una carena per muntar un rapel.

Aquesta via s molt recomanable si volem escalar a la cara nord i no disposem de molt de temps. A l'estiu no fa calor, degut a la seva bona orientaci nord.

 El seu grau mxim obligat es V+ i A1.

Material: 20 cintes expres i dos camalots mitjans pels passos d'A1, la resta no cal ficar res.
Desnivell: 240 m
Dificultat: 6a+/A1
Temps d'aproximaci: 45'
Temps d'escalada: 3h50
Temps de descens: 45'

Com que no vam fer cap foto, he trobat aquest enlla on surten fotos molt guapes de tots els llargs:

http://escalatroncs.wordpress.com/2012/06/24/el-vianant-paret-santa-cecilia-montserrat/

Xavi i Ciscu

Ressenya del mateix blog:
Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por Ciscu el 02/05/2009

Blog para divulgar las experiencias sobre mis actividades y viajes, as como mis opiniones sobre temas relacionados con el mundo de la montaa y el medio ambiente.


Archivo

Enlaces

ltimos Posts


Mis Tags