Atencin

Ciscu Caranord

     

, 23:09

Cresta del Diable -Balaits-

Publicado por Ciscu  |  0 comentarios
La cresta del Diable est situada a la vall de Tena -Osca-, s l'aresta clssica ms difcil del Pirineu, molt area i amb una dificultat de D o MD, amb molts passos de IV, IV+ i un pas de V+ (encara que es pot superar amb A0 amb dos pitons). Aquesta cresta, encara que ms curta que la Salenques Tempestats, t major dificultat i exposici.

Des de Sallent de Gllego, continuem fins a l'aparcament de l'embassament de Sarra i pugem fins al refugi de Respumoso pel cam de Aguas Limpias (2h-2,30h).

Van vivaquejar a prop del refugi de Respumoso, en una nit freda, amb uns -5C, que van ser suficients per adonar-nos que no va ser bona idea portar els sacs lleugers d'estiu. A les 5 am ens aixequem per esmorar i pujar pel barranc de Respumoso, cam normal del Balaits, fins que arribem a un plat per desviar-nos a la dreta, baixar una mica, i remuntar una canal -tartera de roca blanca-. Arribem a un ibon i tenim al davant la bretxa, per la que no entrarem. Ens van comentar al refugi, que s millor continuar pujant cap a l'esquerra fins que veiem el Canino -singular gendarme en forma de dent- i realitzar una grimpada II-III fins al coll del Canino o la bretxa Proserponi. Aquesta aproximaci evita la penosa progressi per la trencada tartera de la bretxa, on desprs l'aresta t una dificultat de I-II fins al Col del Canino.

Comencem l'escalada per l'afilada aresta i una progressi de gendarmes i multitud de rpels que desprs d'unes 5h ens situen en el pic Soulano, on desprs de pocs metres trobem una canal per la que existeix la installaci dels rpels de 30m que ens deixaran de nou en la base de la muntanya. 
s important estar atent a no passar-se el tercer i quart rpel, ja que queden una mica amagats a la banda esquerra i fora de la canal. Concretament el quart rpel s incomode i una mica penjat, encara que la seva ubicaci evita la freqent caiguda de pedres.

Inicialment teniem la intenci d'empalmar la cresta del Diable amb la del Costerillou i finalitzar aix al pic Balaitos, per la setmana va ser molt plujosa i noms van tenir bon temps l'ltim dia d'estada per la zona.

El material que van utilitzar, va ser una corda de 60 m, un joc de friends i deu cintes expres.


Ja tornarem per acabar la segona part!


Karles i Ciscu,

Canal de pedra blanca, a la dreta el pic pel que pujarem a la cresta.
 Sortida de sol pels pics Infern.

Balatus i la cresta de Costerillou.

?
Grimpem per la dreta fins al coll -abans d'arribar al ibn.

Remontant cap a l'aresta.


???
Comencem l'aresta.
?????????
Plat i pugem per la tercera canal cap a la Bretxa.
Cresta del Diable i al mig la bretxa.

Arribant al refugi de Respumoso.
Comentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por Ciscu el 02/05/2009

Blog para divulgar las experiencias sobre mis actividades y viajes, as como mis opiniones sobre temas relacionados con el mundo de la montaa y el medio ambiente.


Archivo

Enlaces

ltimos Posts


Mis Tags