Atención

Ciscu Caranord


Resultados para el mes de " DE 2013", 17:20

Llarg any de neus...

Publicado por Ciscu  |  0 comentarios  


Estem a juliol i l'estiu meteorològic ja fa dies que està entre nosaltres, encara que les muntanyes estan especialment carregades de neu i la calor estival es resisteix aquest any en arribar...

Fa anys que intento imaginar-me com serien "los montes malditos" -Maladeta i Aneto- quan les seves glaceres arribaven fins a cotes baixes i la neu enllaçava totes les estacions...

Els primers muntanyers que van pujar al pic de la Maladeta van ser: Friedich Parriot i Pierre Barrau, el 29 de setembre de 1817. L'Aneto -Neto o Nethou en occità o francès- va ser pujat per primera vegada el 20 de juliol de l'any 1842 per Platon de Tchihatcheff i Albert de Franqueville. Segurament en el segle XIX aquestes muntanyes a l'estiu es trobaven molt nevades i la seva ascensió requeria l'us de grampons i pilotets.

Aquest estiu sembla que estem tenim un panorama similar al de fa molts anys,  perquè aquestes muntanyes encara ... seguir leyendo »


Envía tu comentario (0)
Enviar a un amigo     Imprimir este Post

Sobre este Blog
Blog creado por Ciscu el 02/05/2009

Blog para divulgar las experiencias sobre mis actividades y viajes, así como mis opiniones sobre temas relacionados con el mundo de la montaña y el medio ambiente.


Archivo

Enlaces

Últimos comentarios

Mis Tags