Atencin

Ciscu Caranord

     

, 22:49

Tuca Blanca de Paderna

Publicado por Ciscu  |  0 comentarios
Cel gris, molt ennuvolat; neva; boira; el xiulet del fort vent; agujes de gel clavades a la galta; fred, molt de fred; muntanyes solitries carregades de neu; sensaci de feblesa; neu pols amoltonada pel vent; avancem; dubtem; avancem una mica ms; mans gelades, boca i cara gelada, per continuem sense dest, noms amb la illusi de avanar uns metres ms, d'esperar una mica de claror.

Siluetes de muntanyes desfigurades, desconegudes, transformades per la boira, per sn les de sempre, noms cal imaginar-les de com som per descobrir que sn les de sempre.

Pugem, arribem; ara baixem, incertesa, atenci per esbrinar el cam de tornada, bones sensacions, neu pols, seca, abundant... Powder! Gaudim, ara s; ens deixem anar per gaudir de un moment curt per infinitament plaent; ben merescut; ms baixada, girs, crits, alegria, ms control; mirem endarrere, ms boira i vent; tornem a baixar, ltims metres, bones sensacions, motivaci; ha valgut la pena...!

Bons moments de l'efmer hivern, amb la seva rigorositat i duresa. M'agraden els dies grisos, amb vent, fred i neu. Ens fan sentir petits, vius, vulnerables i respectuosos amb la grandesa de les muntanyes i de la natura...!

Tuca Blanca de Paderna (2.847 m): Sortida des de Llanos de l'Hospital de Benasque, pujant cap al Forau Tancau, circ del Forau Tancau i coll de la Tuca d'Esera. Saltem vessant cap al vall d'Esera i flanquegem a l'esquerra la Tuqueta Blanca de Paderna. Petita baixada per remontar desprs a prop de la bretxa de la Tuca Blanca. Divisem i pugem pel corredor d'ascens al cim. Baixada pel mateix itinerari.

Dies de neu, fort vent i baixes temperatures. Temperatures de referncia: Hospital de Benasque (-11C), refugi de la Renclusa (-14C) i refugi Respumoso (-19C).

Xavi, Pep i CiscuPujant pel corredor Tuca Blanca Paderna


Corredor Tuca Blanca de Paderna
Tuca Blanca de Paderna

BaixantComentarios sobre este Post
0 usuarios han realizado 0 comentarios
    No existen comentarios para este post
Introduce tu comentario
Para introducir un comentario debes identificarte en Barrabes.com. Haz clic aqu para identificarte
Sobre este Blog
Blog creado por Ciscu el 02/05/2009

Blog para divulgar las experiencias sobre mis actividades y viajes, as como mis opiniones sobre temas relacionados con el mundo de la montaa y el medio ambiente.


Archivo

Enlaces

ltimos Posts

Mis Tags